ТАРАН Андрій Вікторович

ТАРАН Андрій ВікторовичТАРАН Андрій Вікторович (29.04.1967, с. Павлівка, Харківської обл.) – кандидат фармацевтичних наук, доцент кафедри фармакології та фармакотерапії НФаУ.

Google Scholar

Orcid

Scopus, h-індекс = 1.

Закінчив НФаУ (1993), в якому і працює: асистент(1993); доцент (1998) кафедри фармакотерапії, а з 2012 року – доцент кафедри фармакології. Одночасно працював заступником декана факультету заочної (дистанційної) форми навчання (2001-2010). На кафедрі фармакотерапії був завучем (1999-2011), відповідальним за роботу СНТ (2011-2012). На кафедрі фармакології з 2013 року виконує обов’язки завуча по заочній формі навчання. З 2020 року є доцентом кафедри фармакології та фармакотерапії

Навчально-методична робота. Читає лекції та проводить практичні заняття з фармакології, фармакотерапії, фармакокінетики, першої долікарської допомоги, клінічної фармації з фармацевтичною опікою. Співавтор підручника «Фармакотерапія» (2010), навчальних посібників «Фармакотерапія з фармакокінетикою» (2003, 2007), методичних рекомендацій для самостійної підготовки і виконання контрольних робіт з фармакотерапії для студентів заочної форми навчання (2002), методичних рекомендацій для практичних занять з першої долікарської допомоги (2004), загальної фармакокінетики ліків (2005), методичних вказівок з фармакології, клінічної фармації з фармацевтичною опікою, проходження навчальної медичної ознайомчої практики для студентів фармацевтичних вузів та факультетів; навчальних програм із загальної фармакокінетики, фармакотерапії, першої долікарської допомоги, фармакології, клінічної фармації з фармацевтичною опікою, моніторингу лікарських препаратів. Організатор та учасник щорічних конференцій «Ліки-людині», студентських олімпіад з фармакології. Відповідальний за підготовку засідань опорної кафедри фармакології

Науково-дослідна робота: вивчення фармакологічної активності нових похідних 3-метилксантину, еризиміну, цимарину, та інших БАР рослинного та синтетичного походження. Захистив кандидатську дисертацію на тему «Фармакологическая активность производных фенилантраниловой и галоидбензойной кислот» (1995) та пройшов переатестацію в Україні 2010 року. Автор та співавтор понад 178 друкованих праць (статті, тези) з вивчення діуретичної, протизапальної, аналгетичної, протисудомної, антигіпоксичної, гіпотензивної дії, 7 патентів. Є виконавцем бюджетної теми «Обґрунтування вдосконалення лікування поліфармакорезистентної епілепсії шляхом комбінованого використання класичних антиконвульсантів з іншими препаратами». Був керівником захищеної в 2018 році кандидатської  дисертації.

Громадська діяльність. Є дійсним членом всеукраїнської громадської організації «Асоціація фармакологів України» та Міжнародної асоціації фармакологів. Нагороджений Почесною грамотою НФаУ. Виконує обов’язки куратора академічної групи студентів НФаУ.

Print Friendly, PDF & Email