Науково-практична конференція з міжнародною участю «Сучасна фармація: реалії сьогодення та перспективи розвитку», Одеса, 9-11 квітня 2024 р.

Завідувач кафедри фармакології та фармакотерапії, д.м.н., професор С.Ю. Штриголь на запрошення оргкомітету науково-практичної конференції з міжнародною участю «Сучасна фармація: реалії сьогодення та перспективи розвитку» виступив на пленарному засіданні 9 квітня 2024 р. Представлено доповідь «Дигоксин як протиепілептичний засіб: результати досліджень in vivo, in silico та в клініці», що підсумовує багаторічний досвід досліджень можливості ад’ювантної терапії епілепсії за допомоги серцевого глікозиду дигоксину. Співавтор доповіді – канд. фарм. наук В.В. Цивунін, канд. фарм. наук, доцент Д.В. Литкін, доктор фарм. наук, професор Г.І. Северина, канд. фарм. наук, доцент А.В. Таран, канд. мед. наук, доцент Д.В. Штриголь.  Наведено обґрунтування доцільності субкардіотонічних доз дигоксину як протиепілептичного засобу за результатами досліджень в експерименті на тваринах та in silico (молекулярний докінг), підсумовано політропні механізми протисудомної дії серцевого глікозиду, показано його клінічна ефективність, продемонстровано фармакоекономічні переваги. У матеріалах доповіді частково використано результати фундаментальної теми «Обґрунтування вдосконалення лікування поліфармакорезистентної епілепсії шляхом комбінованого використання класичних антиконвульсантів з іншими препаратами», що отримала фінансування МОЗ та виконувалася у 2020-2022 рр. під керівництвом проф. С.Ю. Штриголя.  Доповідь викликала великий інтерес авдиторії.

Науково-практична конференція з міжнародною участю «Сучасна фармація: реалії сьогодення та перспективи розвитку», Одеса, 9-11 квітня 2024 р. Науково-практична конференція з міжнародною участю «Сучасна фармація: реалії сьогодення та перспективи розвитку», Одеса, 9-11 квітня 2024 р. Науково-практична конференція з міжнародною участю «Сучасна фармація: реалії сьогодення та перспективи розвитку», Одеса, 9-11 квітня 2024 р. Науково-практична конференція з міжнародною участю «Сучасна фармація: реалії сьогодення та перспективи розвитку», Одеса, 9-11 квітня 2024 р.

Print Friendly, PDF & Email