У рамках освітнього проекту “Школа керівника практичної підготовки здобувачів вищої освіти” був проведений навчальний семінар №4

12 вересня 2023 року у рамках освітнього проекту «Школа керівника практичної підготовки здобувачів вищої освіти» проведено навчальний семінар №4 «Виробнича фармацевтична практика з клінічної фармації та фармацевтичної опіки» за участі кафедри фармакології та фармакотерапії НФаУ.

У рамках освітнього проекту "Школа керівника практичної підготовки здобувачів вищої освіти" був проведений навчальний семінар №4

Мета заходу  інформування керівників практики від аптечних закладів про особливості програми виробничої фармацевтичної практики з клінічної фармації та фармацевтичної опіки, також про вимоги до здійснення фармаконагляду за побічною дією ліків у післяреєстраційному періоді. Участь у семінарі взяли понад 30 співробітників мережі «Аптека 9-1-1», у який проходить виробничу практику значна кількість здобувачів вищої освіти НФаУ.

Завідувач кафедри фармакології та фармакотерапії доктор мед. наук, професор Сергій Штриголь у вітальному слові до співробітників мережі «Аптека 9-1-1» наголосив на важливості отримання навичок практичної діяльності майбутніх фахівців з питань клінічної фармації та фармацевтичної опіки, особливо у вкрай непростий час воєнного стану. Звернув увагу на сучасні вимоги до практичної діяльності кваліфікованого фармацевта та потужну теоретичну підготовку, яку здобувачів вищої освіти отримують на кафедрі. Відмітив користь від подібних заходів, коли викладачі можуть безпосередньо поспілкуватися з фахівцями-практиками та обговорити питання якості та ефективності підготовки майбутніх фармацевтів.

Відповідальна за практику кафедри фармакології та фармакотерапії професор Ярослава Бутко доповіла про організацію практики з питань клінічної фармації та фармацевтичної опіки для здобувачів вищої освіти. Приділила увагу графіку розподілу часу для здобувачів при проходженні практики, критеріям і порядку оцінювання результатів практики, навела вимоги та приклади щодо оформлення звітної документації. Наголосила на важливості здійснення фармаконагляду в практичній діяльності фармацевта та виявлення побічних реакцій на лікарські препарати відповідно до «Протоколу фармацевта».

У рамках освітнього проекту "Школа керівника практичної підготовки здобувачів вищої освіти" був проведений навчальний семінар №4

У семінарі взяли участь кандидат фармацевтичних наук Оксана Барковська, керівник відділу практики, працевлаштування та карʼєрного зростання НФаУ, та відповідальна за практичну підготовку кафедри клінічної фармакології та клінічної фармації доцент Світлана Місюрьова, яка повідомила про нормативну базу, що впорядковує застосування безрецептурних лікарських засобів, і взаємодію фармацевта з пацієнтом при відповідальному самолікуванні.

Наприкінці зустрічі слухачі «Школа керівника практичної підготовки здобувачів вищої освіти» висловили слова подяки за семінар. Відмітили, що була надана важлива інформація щодо виробничої практики, а також щодо оновленої нормативної документації, яку вони щоденно використовують у своїй практичній діяльності.

Print Friendly, PDF & Email