Засідання 24 травня 2021 р. у дистанційному форматі

24 травня 2021 р. у дистанційному форматі відбулося чергове засідання регіонального відділення ВГО «Асоціація фармакологів України» по Харківській, Сумській, Чернігівській обл.

У засіданні взяли участь 43 члени Асоціації.

Здійснено розгляд проєкту наказу переліку наукових спеціальностей за галузями науки, запропонованого МОН України для громадського обговорення, згідно з яким унеможливлюється атестація наукових кадрів із базовою фармацевтичною та біологічною освітою за спеціальністю «Фармакологія». Після обговорення одноголосним рішенням затверджено текст звернення до Міністерства освіти і науки України з аргументованою пропозицією щодо внесення змін до проєкту наказу Міністерства освіти і науки України «Про затвердження переліку наукових спеціальностей за галузями науки, відповідно до яких присуджуються наукові ступені кандидата наук і доктора наук», який було поширено для громадського обговорення. Звернення направлено до МОН України, як передбачено на офіційному сайті https://mon.gov.ua/ua/news/mon-proponuye-dlya-gromadskogo-obgovorennya-proyekt-pereliku-naukovih-specialnostej-za-galuzyami-nauki    

Наразі МОН України, після отримання численних відгуків наукової спільноти, прийнято рішення щодо доопрацювання зазначеного переліку та додаткового громадського обговорення.

Засідання 24 травня 2021 р. у дистанційному форматі Засідання 24 травня 2021 р. у дистанційному форматі

Print Friendly, PDF & Email